18 oktober 2013

Rapport från overkligheten!

Här kommer ett snabbt sammandrag med det viktigaste från Vallentunas fritidsnämnds möte igår.

Efter en till viss del förvirrade och intetsägande informationsärenden så var det dags att besluta om nästa års Verksamhetsplan. Men oj, se där, gömt i en liten siffra hittar vi en 25% höjning av taxorna för lokaler och anläggningar! Undrar om föreningarna i Vallentuna vet om vad det är för julklapp man får i år från Alliansen?

Vi (s & mp) protesterade mot beslutet genom att reservera oss mot detta ”i demokratisk ordning” fattade beslut. Men det finns faktiskt en sida till, det är om innehållet i beslutet är demokratiskt? Det glömde nog de 6 ledamöter i nämnden som tyckte att detta var ett bra förslag.

För föreningarna innebär denna överraskning att man nu måste göra om sina budgetar och införa nya och högre avgifter för ekonomiskt redan hårt pressade familjer.
När man förstår vart detta beslut leder så undrar man om alla i nämnden har förstått vad nämndens uppdrag är - ”Fritidsnämnden har ansvaret för fritidsfrågorna i kommunen. En annan viktig uppgift är också att stödja föreningars och andra organisationers fritidsverksamhet”.
DEMOKRATI ÄR I SIN SÄMSTA FORM ETT STYRELSESKICK DÄR MAJORITETEN FÖRTRYCKER MINORITETEN!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar