04 december 2013

Det finns inga genvägar och allt hänger ihop!

Precis som med fysisk fostran så kräver intellektuell fostran hårt arbete med många träningstimmar och hängivna tränare.

Man kan inte heller skjuta upp träningen – vi tar det i morgon istället – eftersom träning är en färskvara. Jobbet måste göras nu och varje dag, i evigheten, Amen.

Varje krona vi satsar på barn och ungdomar kommer tillbaka mångfalt i form av bättre folkhälsa, högre utbildningsnivå etc. som leder till att vi kan producera mer tjänster och varor och i förlängningen ett ökat välstånd.

Lars Barkström tjatar på sin omgivning att vi ska läsa Ingvar Nilsson, med samma envishet som Cato d.ä. (han med "för övrigt anser jag att Kartago ska förstöras"). Nu gör jag det också, läs Ingvar Nilsson, då ser du att allt hänger ihop och att vi inte kan investera nog i våra barn och ungdomar.

Idag 14.30 samlas delar av Vallentunas kommunpolitiker, kommunens matematiklärare och rektorer i kulturhuset för att få information om resultatet på nationella proven i matematik. Föreläsare är ansvarig från matematikgruppen för nationella proven på Stockholms Universitet.

Hur än resultatet blir, högt eller lågt, så kan det alltid bli bättre. Och stämmer det vi läste och hörde igår i media om hur skolan rasat i jämförelse med omvärlden, så kanske vi inte ska hoppas på för mycket. Hur som helst det kan aldrig vara fel att investera ännu mer i vår framtid – barnen – när vi vet att vi får pengarna tillbaka många gånger om.

JAG ÄR INTE BARA POLITIKER, JAG HAR VARIT MATEMATIKLÄRARE OCKSÅ!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar