19 december 2014

GoIF Kåre - Alliansen, 3 - 6

 
Alliansen med Center-Sofia i anfallet spelade igår bort den konstfrusna isbanan på Bergsjöplan. Oppositionen med SosseJerka i mål och MP-Danne och Adam från SSU i försvaret gjorde en heroisk insats, men orkade inte stå emot när Moderaternas playmaker Roger tog över taktpinnen och med sina lojala medspelare manglade ner allt motstånd. 

ps. Timo på bänken stöttade allt han kunde med uppmuntrande tillrop och hejaramsor ds.
pps. Vi hoppas på seger i returmatchen då Alliansen kommer med lite nya spelare dds.

6 kommentarer:

 1. Som jag misstänkt länge det är/var inte bara kommunisterna/KGB som hade sina Politruker med för att tillse att alla röstade gjorde likadant. Kolla in i samtliga nämnder, det finns en nämnd där (m) har ordförandeposten (BUN) i övrigt så sitter en representant som vice ordförande från de styrande (m) för att kolla att allt går "rätt" till.

  SvaraRadera
 2. Ja i denna fråga fick inte C gehör i våra förhandlingar i Alliansen om budget. Och som kommunpolitiker är det viktigt med en budget i balans. Eftersom vi nu har ett samarbete med Alliansen så kan C inte gå utanför den budgeten -det skulle innebära att vi alltid hade 8,8 miljoner och dessutom årliga kostnader på drygt 800 0000 kr mindre att röra oss med än övriga alliansen - vilket ju inte vore trovärdigt. Och vad skulle vi prioritera bort i den i övrigt överenskomna budgeten?

  Och för den som tycker vi skulle ha allierat oss med S och Mp i denna fråga vill jag säga. Detta var EN av många C frågor - och inget man spräcker ett samarbete för.

  Vad jag däremot gjort i samband med detta och som jag tror är bra för hela kommunen är att förvaltningen fått i uppdrag att göra en prioriteringslista över framtida behov i våra olika idrotter och föreningar. En helhetsöversyn som gör det lättare för alla politiker att se behov och sedan få möjlighet att prioritera. Det är den vägen vi ska gå. Vi ska vara ansvarsfulla och se helheten.

  Vad får ni i S och Mp pengarna i från? Skattehöjning? Eller vad prioriterar ni ned i kommunens verksamhet?

  Som majoritet har vi ett ansvar som inte vilar lika tungt som på er som är i opposition. Och det är att vi ansvarar för kommunens ekonomi. Men så klart är det en eloge till er om ni kan redogöra för väljarna varifrån ni vill ta pengarna.

  Mvh Sofia Segergren, Centerpartiet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sofia. Om du hade bemödat dig med att läsa vårt budgetförslag som vi la fram vid fullmäktige 10 november så hade du sett att det finns 15 miljoner avsatt i investeringsplanen samt att driftramen för Fritidsnämnden i vårt förslag var större än det förslag som Alliansen kom med. Hela budgetförslaget innehöll en skattehöjning med 20 öre där största delen är vikt åt skolan. Så med en Socialdemokratisk budget så finns det utrymme för investeringar och satsningar i hela Vallentuna. Att Centern valde bort ett av sina löften i förhandlingarna med Moderaterna är inte ett Socialdemokratiskt problem. God Jul Sofia

   Radera
  2. Har jag sagt att vår politik är sossarnas problem. Nej. Men jag vill ge min bild av denna fråga eftersom du tar upp den på din blogg.
   Men det går inte att blunda för att: bedriva politik som litet parti innebär förhandlingar och kompromisser Ibland vinner man ibland förlorar man.

   Jag är mycket väl medveten om oppositionens roll i samhället. Jag ville också få fram att ni har ett ansvar att bedriva en politik med budget i balans. Och er politik innebär andra prioriteringar och en skatteökning. Och om ni hade fått majoritet tillsammans med någon i valet hade ni fått kompromissa - nu slapp ni det och kan som opposition driva er linje.

   God Jul själv Jerri

   Radera
  3. Då sätter vi streck här med en önskan att det nya året ska ge Centern bättre utdelning i förhandlingarna i Alliansen när det är dags för simskolan, aktivitetsstödet och anläggningsstödet.

   God jul och gott nytt fritidsår önskar jag alla som brinner för fritidsfrågor!

   Radera