02 september 2014

Varför blir det bankkriser?

 
I helgen läste jag i vår ena lokaltidning, Vallentuna Nya, vad vår handlingsplan för kultur och fritid kommer att kosta. Moderaternas Roger Gadde, pensionerad bankdirektör, påstår där att det blir 6 miljoner.

Nu förstår jag varför vi har bankkriser med jämna mellanrum. Vårt förslag landar på 2,5 miljoner. Den stora skillnaden är att jag varit med i processen som tagit fram vårt handlingsprogram för nästa mandatperiod, så jag vet vad det innehåller, vad det kostar och hur det ska finansieras.

Min gissning är att Roger sitter hemma på kammaren och gissar på våra förslag i avsaknad av egna förslag. Ytterligare en förklaring till Rogers bryderier är att vi finansierar hela paketet genom effektiviseringar och omdisponeringar. Det går nämligen stick i stäven med hela deras begreppsvärld - "för att kunna genomföra förbättringar så måste man höja skatten".

2 kommentarer:

  1. Roger Gadde är ekonom, så han kan inte räkna. Han har säkert fått nettokostnaden för kommunen för Nykterhetsrörelsens scoutförbund till 65596 kronor då han inte har dragit av de 97857 kronor som betalas in till kommunen i hyra. Vilket gör att verksamheten istället genererar en nettovinst på 32261 kronor. Således blir vi enligt hans insändare den kommun som spenderar mest pengar per invånare på fritidsaktiviteter.

    SvaraRadera
  2. Stefan du har förstått vad Alliansen inte har förstått. Att man måste räkna både intäkter och utgifter :)

    SvaraRadera