09 oktober 2013

Kan Vallentuna bli bäst?

 
Har precis läst ”Sport & Affärer” (bilaga i Dagens Industri, 8 oktober) där man rankar Sveriges idrottskommuner, inget Vallentuna så långt ögat kan nå. Men som man säger, ”lögn, förbannad lögn och statistik”. Tyvärr så funkar inte den bortförklaringen, för när man läser hur rankingen gått till så är statistiken lika med sanningen i deras utvärdering.

Bland kriterierna hittar man bl.a.: tydligt idrottspolitiskt program med bl.a. integrations- och jämställdhetsfrämjande åtgärder, befintliga och planerade arenor för inom- och utomhusaktiviteter, stöd till elitverksamhet, breddidrottsstöd till ungdomsidrotten m.m.

Här vill jag sätta en röd bock i kanten för alla dessa kriterier. Vallentuna kommun saknar idrottspolitiskt program, nästan ingen ambition att utveckla arenor och anläggningar och ett ekonomiskt stöd till ungdomsidrotten som har släpat efter rejält de sista åren.

Vallentuna kan bli bäst om man vill. Därför vill jag:
- Utöka öppethållningen för hallar, idrottanläggningar och fritidsgårdar
- Införa nolltaxa för kommunens hallar och idrottsanläggningar
- Öka stödet till föreningsdrivna anläggningar
- Avskaffa simskoleavgifterna
- Ge alla fri entré till Kvarnbadet


Se gärna detta som en programförklaring från en nytillträdd ledamot i Fritidsnämnden då det är detta jag kommer jobba för att åstadkomma. Nu gäller det att få fler att vilja bli bäst så att vi i Vallentuna tillsammans skapar förutsättningar för att bli Sveriges bästa idrottskommun.

DET ÄR INTE FULT ATT VARA BÄST!

3 kommentarer:

  1. Vi har störst antal medborgare per hall. Nybygge behövs.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anonym
      Ditt påstående tillhör nog kategorin "lögn, förbannad lögn....". Sant är att det behövs mer och bättre anläggningar, men vi är absolut inte sämst i klassen, gå in på hallaristockholm.nu så ska du se några som har det riktigt illa. Sanningen är att vi ligger rätt bra när det gäller hallar, men vi är inte bäst och det ska vi bli!

      Radera
    2. Hej Jerry!
      Ungt nytt blod... Härligt!
      Du behövs! Hälsa familjen!

      Radera