21 augusti 2014

En röst på Fritid!

När man som jag, en eldsjäl som brinner för föreningslivet och idrott, läser Allianspartiernas vallöften så måste man fråga sig vad ens röst är värd.

Det spelar ingen roll vad Moderaternas stödpartier lovar eftersom det inte är C eller Fp som kommer sätta agendan. I Moderaternas valmanifest för fritid finns bara redan genomförda löften om att renovera och ersätta redan dåligt underhållna anläggningar, inte en stavelse  om utveckling och förnyelse. Det går också att läsa att om det finns utrymme så ska skatten sänkas bl.a. på idrottens bekostnad genom att avstå från att utveckla föreningslivet och anläggningar.

Ställ gärna frågan till ditt parti om hur de ska lyckas genomföra sina löften om de väljer att ingå i en allians med Moderaterna.

3 kommentarer:

  1. Folkpartiet vill sätta upp Elljusspår i Kristinebergsskogen som Moderaterna vill bygga bostäder i. Den debatten skulle vara kul att se för öppen ridå.

    SvaraRadera
  2. Hej. Om man läser protokollet från fullmäktige så ser man att Folkpartiet röstade för att bebygga Kristineberg. Att man samtidigt vill ha elljusspår där är antingen ett uttryck för brist på intern kommunikation eller att man har för avsikt att dra elljusspåret i det planerade bostadsområdet.

    SvaraRadera
  3. Min tidigare kommentar var ironisk (hoppas att mina läsare uppfattade det). Om man ska vara lite allvarlig så ska man nog tolka affischen vid Kristinebergsviadukten (uppsatt i strid med överenskommelsen mellan partierna) som ett utryck för en enskild Folkpartists vilja att bli kryssar/vald till fullmäktige. Hur sannolikt att löften ska kunna infrias i ett samarbete med Moderaterna får väljarna bedöma självs. Vad min sannolikhetsberäkning blir tror jag att alla inser. Sammanfattning: Valfläsk som aldrig kommer bli verklighet.

    SvaraRadera