21 mars 2024

Vallentuna har råd!

933 miljoner kronor är Vallentuna kommuns vinst de senaste fem åren. Det är ju bra kan man ju tro. Att gå med vinst är väl alltid bra, det är i alla fall bättre än att gå med förlust.

Men fundera istället på hur denna gigantiska vinst har skapats. Precis som i alla verksamheter så beror det på att man tagit mer betalt för något än det kostat att producera det, men det finns en stor skillnad. Du kan välja att köpa din mjölk i en annan butik om du tycker att den är för dyr eller dålig, men som kommuninvånare så kan du inte välja vilken kommunalskatt du vill betala, det bestämmer den Moderatstyrda alliansen. Det är också den Moderatstyrda alliansen som bestämmer vad du får eller inte får för dina skattepengar.

Jag är övertygad om att många skattebetalare i Vallentuna tycker att det är helt knasigt att deras inbetalda skattepengar inte används och att det inte kan få fortsätta på det viset.

Det finns två sätt att komma till rätta med dessa ”övervinster”. Antingen så sänker man kommunalskatten eller så ökar man resurserna till skolan, inför fria arbetsskor till personal inom vård, omsorg och skola, förbättrar vägunderhållet och fixar alla ”potthål”, ger omsorgspersonalen bättre arbetsvillkor, ökar föreningsstödet etc, etc. Listan kan göras hur lång som helst med vad som kan göras bättre i vår kommun utan att du behöver betala mer.

Vad väljer du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar